Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Cistų eterinis aliejus, 5 ml

18,60 

Cistų (Cistus ladaniferus) eterinis aliejus apsaugos nuo emocinio išsekimo ir suteiks jums komforto jausmą.

Turime

Aprašymas

Gauruotasis švitrūnas dar vadinamas kalnų rože, kildinamas iš Viduržemio jūros pakrančių. Augalas auga akmenuotose vietovėse, kur mažai vandens, bet daug saulės. Cistus ladaniferus (lot.) yra nedidelis krūmas, kuris subrandina nuostabaus grožio žiedus ir išsiskiriančio aromato chemines molekules. Iš augalo lapų ir žiedų distiliuojamas eterinis aliejus, kuris dažniausiai vadinamas cistų eteriniu aliejumi, o iš augalo dervos išgaunamas labdano absoliutas.

Pavadinimas „cistus“ kilęs iš graikų kalbos žodžio „kistos“, kuris reiškia „visžalis krūmas“, o „ladanifer“ kilęs iš graikų kalbos žodžio „ledon“. Tai reiškia tamsią dervą, kurią gamina augalas. Dervą, prieš tūkstančius metų atrado piemenys, pastebėję ją avių ir ožkų kailiuose. Kai piemenys bandė išvalyti dervą iš gyvūnų kailių, jie atrado, kad ši derva naudinga sveikatai – puikiai gydo žaizdas ir apsaugo nuo infekcijų.
Iš Kretos labdano derva atkeliavo Į senovės Egiptą ir ten buvo plačiai naudojama kaip kvepalai ir smilkalai. Taip pat labdano derva buvo naudojama karališkose dvasinėse apeigose. Organiškas cistų eterinis aliejus Europoje buvo naudojamas nuo viduramžių gydant uškrėstas žaizdas ir odos opas, dizenteriją, viduriavimą ir peršalimo ligas. Taip pat buvo naudojamas kvepaluose kaip fiksatorius.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas lot. Cistus ladaniferus
Dominuojančios augalo molekulės Alfa-pinenas, kampenas, para-cimenas, bornyl-acetatas, trans-pinokarveolis, globulolis, Isopinokamphonas, verbenenas
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Limonenas, linalolis
Išgavimo būdas Distiliacijos būdu iš augalo lapų
Parfumerinė nata Bazinė
Kvapas Šiltas, gaivus, žemiškas, saldus, vaistažolinis, muskusinis.
Spalva Sviešiai oranžinė
Sinergiškai maišosi su Kiparisų, šlamučių, arbatmedžio, vetiverijų ir citrusų eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Graikija

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Tradiciškai aromaterapijoje cistų eteriniam aliejui priskiriamos šios terapinės savybės:
Šis eterinis aliejus yra antimikrobinis, antiseptinis, gerinantis kvėpavimą, raminantis, tinka nuo kosulio, slogos, bronchito, reumatoidinio artrito, šlapino takų uždegimo.
Jis gerai žinomas dėl savo kraujavimą stabdančių savybių, padeda gyti žaizdoms. Jį galima pasitelkti norint pagerinti chroniškas odos problemas, tokias kaip psoriazė, egzema.
Galima gydyti aknę, riebią odą, taip pat tinka brandžios odos priežiūrai, riebios odos priežiūrai, nuo raukšlių, celiulito. Riebiai galvos odai prižiūrėti ir nuo pleiskanų.
Emociniam lygmenyje, manoma, kad Cistų eterinis aliejus yra puiki pagalba potrauminiam stresui mažinti, patiriant emocines krizes. Šis aliejus suteikia ramybės ir tvirtumo, kai jaučiatės vienišas. Jis labai tinka meditacijų metu, padeda reikštis vizualizacijom, užpildo žinojimu ir kūrėjo šviesa. V.Woodward rekomenduoja naudoti šį aliejų, kai jaučiatės, kad slysta žemė iš po kojų, kai reikia įsižeminti.

Cistų eterinio aliejaus naudojimo būdai:

  • Praturtinant vonios druską, mišinyje su masažiniu aliejumi, dedant kompresą, garinant, inhaliuojant, praturtinat kosmetines veido priemones.
  • Pasigaminkite prabangų veido serumą brandžiai odai, atsirandančiom raukšlėm mažinti: Į bazinį simondsijų (jojoba) aliejų 15 ml įmaišykite 3 lašus Morkų sėklų ea; 2 lašus Frankincenso ea; 2 lašus Cistų ea; 2 lašus Pelargonijų ea. Šiuo serumu kas vakarą palepinkite veido odą.
  • Brandžiai, vystančiai odai – praturtinkite natūralų bekvapį kremą ar kūno losjoną keletu lašų Cistų eterinio aliejaus ir Frankicenso eteriniu aliejumi. Rekomenduojama naudoti ne daugiau kaip 3% eterinių aliejų į mišinyje su kremu.
  • Masažinis aliejus – pasidarykite mišinį: 2 dalys Cistų eterinio aliejaus, 1 dalis Levandų eterinio aliejaus ir 1 dalis Miros eterinio aliejaus. 3% šio mišinio atkieskite baziniame aliejuje.
  • Naudokite šį aliejų odos problemoms – randams, odos uždegimams, žaizdoms, sumušimams.
  • Taip pat šis mišinys tiks esant peršalimui, bronchitui ar kosuliui – švelniai masažuokite krūtinę. Įspėjimas – mišinio negalima naudoti nėštumo metu, gali pakenkti vaisiui (Miros eterinis aliejus yra fetotoksiškas).

Įkvėpimas/garinimas:

  • Šis aromatas puikiai tiks nuotaikai subalansuoti, nusiraminti, įsižeminti. Išgarinkite porą lašų Cistų eterinio aliejaus savo miegamajame. Taip pat, jis puikiai dera su levandų eteriniu aliejumi.
  • Šis aliejus turi energinį poveikį – įkvėpkite Cistų eterinio aliejaus kvapo, norėdami išsilaivinti iš skausmingų patirčių ir minčių. Patirti lengvumą mąstyme, subalansuoti mintis.

Įspėjimai

Nėra toksiškas ar dirginantis. Gali dirginti, jei aliejus oksiduojasi – nenaudokite tokio eterinio aliejaus. Nėštumo metu naudoti tik pasitarus su gydytoju.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Cistų eterinis aliejus, 5 ml”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti:

Kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus, 5 ml

7,80 
Įvertinimas: 0 iš 5

Romaninių ramunėlių eterinis aliejus, 5 ml

32,40 
Įvertinimas: 0 iš 5

Mandarinų eterinis aliejus, 15 ml

4,90 
Įvertinimas: 0 iš 5

Rozmarinų eterinis aliejus, 15 ml

8,20 
Įvertinimas: 0 iš 5