Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus, 5 ml

7,80 

Kvapiųjų šalavijų (Salvia sclarea) eterinis aliejus yra puikus pagalbininkas moterims, patiriančioms karščio bangas, skausmus ir įtampą, susijusią su menopauze, ir toms, kurioms reikia pagalbos PMS periodu ar patiriant menstruacijų skausmus.

Turime

Aprašymas

Augalas Salvia sclarea – kvapusis šalavijas, kildinamas iš šiaurinių viduržemio jūros pakrančių. Taip pat jis auginamas ir šiaurės Afrikoje bei centrinėje Azijoje. Kvapiojo šalavijo naudojimo istorija labai ilga. Augalo botaninis pavadinimas „Sclarea” yra kilęs iš graikų kalbos „σκληρός” („sklēros”) reiškia „kietas”. Apie kvapiojo šalavijo panaudojimą terapiniais tikslais rašė senovės graikų botanikas Theophrastus, taip pat ir graikų gydytojas, farmakologas ir herbalistas Dioskoridas Pedanijus (Pedanius Dioscorides) 1-jame m.e. amžiuje. Organiškas kvapiojo šalavijo (Salvia sclarea) eterinis aliejus išgaunamas iš augalo žiedų ir lapų. Viduramžių gyduoliai, siekiant pagerinti regėjimą ar spręsti problemas susijusias su akių nuovargiu ar įtampa akyse, naudodavo gydomuosius mišinius su kvapiųjų šalavijų eteriniu aliejumi. Šis augalas, vokiečių kultūroje yra žinomas kaip muskatinis šalavijas, nes kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus yra naudojamas kaip skonio stipriklis, gaminat muscatel tipo vynus.

Kvapiojo šalavijo eterinis aliejus, jį garinant patalpoje, sukuria euforijos jausmą.

Šis aliejus yra puikus fiksatorius, kuriant naturalius kvepalus. Taip pat jis gali būti naudojamas, kaip fiksatorius kosmetikos gaminiuose, plovikliuose, gaminat muilus.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas lot. Salvia sclarea
Dominuojančios augalo molekulės linalilo acetatas, linolis, germakrenas D, alfa-terpineolis, geranilo acetatas, trans-beta-kariofilenas, geraniolis, beta-mircenas, neryilo acetatas.
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Limonenas, geraniolis, linalolis.
Išgavimo būdas Distiliacijos būdu iš augalo lapų ir žiedų
Parfumerinė nata Vidurinė
Kvapas Gaivus, žolinis, žemiškas, gėlių, šiek tiek saldus, šiltas, medžio.
Spalva Skaidri arba šviesiai geltona
Sinergiškai maišosi su Citrusų, levandų, pušų, kadagių, pelargonijų, sandalmedžio, jazminų ir bosvelijų eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Graikija

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus yra stiprus raumenų relaksantas, kuris ypač naudingas, kai įtampa raumenyse kyla dėl psichologinio ar emocinio streso. Taip pat jis atpalaiduoja ir mažina spazmus, todėl gali būti naudojamas kaip pagalbinė priemonė turint astmą. Kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus padeda esant nerimui ar emocinei įtampai. Šis eterinis aliejus tonizuoja, jis turi priešuždegiminių, antibakterinių, priešgrybelinių savybių. Šis aliejus yra puikus antidepresantas. Pagalbininkas priemonėse nuo pleiskanų, alopecijos(plaukų slinkimo), odos priemonėse nuo aknės, vočių, celiulito.

Kaip naudoti kvapiųjų šalavijų (Salvia sclarea) eterinį aliejų:

  • Masažinis aliejus, moterims, kurios patiria nuo PMS sindromą, menopauzės simptomus – nerimą, patinimą ar paburkimą, – pasidarykite mišinį: 4 lašai kvapiųjų šalavijų eterinio aliejaus, 4 lašai pelargonijų eterinio aliejaus ir 2 lašai laurų eterinio aliejaus. Šį mišinį atskiesti 10 ml (2 arb.š) bazinio aliejaus. Švelniai masažuokite šiuo mišiniu pilvo apačią, pagal laikrodžio rodyklę. Tai darykite 2 kartus per parą, 7 paras iš eilės. Didesnė proporcija atrodytų taip – 30 ml bazinio aliejaus reikės 1,5 ml (arba ~ 30 lašų) eterinių aliejų mišinio.
  • Naudingas sprendžiant silpnų plaukų ir plaukų slinkimo problemas pasidarykite kaukę plaukams – 1 valg.šaukštas lengvai pašildyto ekologiško kokosų aliejaus ir 5 lašai kvapiųjų šalavijų eterinio aliejaus. Šiuo mišiniu ištrinkite galvos odą ir palikite 30 minučių, po to galvą plaukite įprastu šampūnu. Tokią kaukę naudokite 2 kartus per savaitę. Naudokite bent 3 savaites.
  • Gali padėti nuo lengvo odos išsausėjimo, psoriazės ar egzemos – įlašinkite 1-3 lašus kvapiųjų šalavijų eterinio aliejaus į bekvapį kūno losjoną ar kremą ir pirmiausiai išbandykite ant nedidelio odos ploto. Šis mišinys bus naudingas ir prižiūrint tokias odos būkles kaip senėjimą, išsausėjimą, dėmes ant odos, aknę;
  • Atsipalaidavimui galima naudoti šį eterinį aliejų vonioje, daryti inhaliaciją, garinti, prausiantis užlašinti kelis lašus ant kempinės arba įlašinti į masažinį aliejų.

Įspėjimai

Negalima naudoti nėštumo metu. Kadangi jis yra labai atpalaiduojantis, negalima naudoti vartojant alkoholį arba vairuojant tolimus atstumus.

Jums taip pat gali patikti:

Pušų eterinis aliejus, 15 ml

7,40 
Įvertinimas: 0 iš 5

Pelargonijų eterinis aliejus, 5 ml

8,90 
Įvertinimas: 0 iš 5

Miros eterinis aliejus, 5 ml

12,20 
Įvertinimas: 0 iš 5