Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Miros eterinis aliejus, 5 ml

12,20 

Miros (Commiphora myrrha) eterinis aliejus stangrina ir ramina, atpalaiduoja ir stimuliuoja veido odą. Valo kvėpavimo takus ir pažadina emocinės ramybės būseną.

Turime

Aprašymas

Kvepianti miros derva yra išgaunama iš Commiphora myrrha medelių. Biologiškai Commiphora myrrha yra artimas Boswelia (Frankicenso) carterii giminaitis. Miros medis kildinamas iš Egipto ir paplitęs Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose. Pavadinimas Myrrh kilęs iš arabų kalbos žodžio „murr”, kuris reiškia „kartus”, nes jo kvapas kartais yra kartus.

Tarp senovės pirklių Mira buvo laikoma labai vertinga preke. Apie Mirą sukurta begalės legendų. Viena iš tokių legendų byloja apie tai, kaip medis gavo savo vardą – pasakojama apie Sirijos karaliaus Tezio dukrą, kurios vardas buvo Myrrha, kurią dievai pavertė Miros medžiu, kad apsaugotų nuo tėvo įniršio ir noro ją nužudyti. Tikima, kad medžio derva iš tikrųjų yra Myrrha princesės ašaros.
Istoriškai Miros sakų ir eterinių aliejų kvapas siejamas su gedėjimu ir buvo naudojamas gedulo apeigoms atlikti. Per tokias ceremonijas, buvo smilkinami miros sakai, o jų dūmai skleisdavo saldų, šiltą ir sumedėjusį aromatą, kuris dažnai buvo laikomas mįslinga savybe, palankia dvasinėms praktikoms. Dėl šios priežasties Miros sakai dažnai buvo naudojami meditacijose ir maldoje, kartais kartu su Frankincenso sakais. Kartais Miros eterinis aliejus maišomas su lengvesniais citrusų eteriniais aliejais tam, kad suteikti padrąsinanti poveikį, kuris įkvėptų ir palengvintų emocinę būseną.

Dėl daugybės universalių panaudojimo būdų Miros eterinis aliejus tapo vienu iš plačiausiai naudojamų eterinių aliejų visame pasaulyje. Šimtmečius jis buvo naudojamas daugelio kultūrų tradicinėje medicinoje, religinėse apeigose, laidotuvių apeigose, apsivalymo ritualuose, parfumerijoje ir kulinarijoje. Kosmetikos gamyboje, organiškas miros eterinis aliejus naudojamas kaip odą stiprinanti ir senėjimą stabdanti priemonė. Aromaterapijoje buvo naudojama, kaip priemonė nuo šienligės, kaip žaizdų dezinfekavimo priemonė, kuri taip pat palengvindavo jų gijimą ir stabdydavo kraujavimą. Sakoma, kad Senovės Graikijos kariams buvo įduodama po buteliuką Miros eterinio aliejaus, susižalojus kovoje jie turėtų kuo išvalyti ir dezinfekuoti žaizdas bei sustabdyti kraujavimą. Dėl tikėjimo, kad mira pažadina ir sustiprina nušvitimo patirtį, hebrajai, prieš dalyvaudami religiniuose ritualuose, maišė mirą į savo vyną ir gėrė mišinį. Nusikaltėliams prieš mirties bausmę buvo suteikiama paskutinė malonė – buvo duodamas išgerti toks pats vyno ir miros mišinys, kad palengvinti pasmerktųjų psichines ir fizines kančias.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas lot. Commiphora myrrha
Dominuojančios augalo molekulės Kurzerenas, Furanoeudesma-1,3-dienas, Lindestrenas, 2-Metoxyfuranodienas B, Beta-elemenas, beta-caryophylenas, germakrenas D
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Nėra
Išgavimo būdas Distiliacijos būdu iš augalo dervos
Parfumerinė nata Bazinė
Kvapas Balzamiškas, žemės, šiltas, saldus, dervos.
Spalva Šviesiai geltona
Sinergiškai maišosi su Frankincenso, gvazdikėlių, levandų, pačiulių, santalmedžių, kadagių ir saldžiųjų apelsinų eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Somalis

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Aromaterapijoje Miros eterinis aliejus naudojamas sumažinti įtampą ir neigiamas emocijas, o tai savo ruožtu palaiko žmogaus emocinę ir fizinę gerovę. Garinant Miros eterinį aliejų nuraminsite atsirandantį kosulį ir peršalimo simptomus. Aliejaus garinimas taip pat palaiko bendrą organizmo imunitetą ir virškinimą. Miros eterinis aliejaus savybės – priešuždegiminis, priešgrybelinis, antibakterinis, antiparazitinis, antioksidantas. Gali būti naudojamas esant astmai, votims, bronchitui, peršalimui, virškinimo sutrikimams.

Miros (Commiphora myrrha) eterinio aliejaus panaudojimo būdai:

  • Kosmetikai suteikia stangrinančių ir odą tausojančių savybių. Pasigaminkite prabangų veido odą stangrinatį serumą: Į bazinį simondsijų (jojoba) aliejų 15 ml įmaišykite 4 lašus Miros eterinio aliejaus; 2 lašus Morkų sėklų eterinio aliejaus; 2 lašus Cistų eterinio aliejaus; 2 lašus Pelargonijų eterinio aliejaus. Šiuo serumu kas vakarą palepinkite veido odą. Naudokite serumą tris savaites, ir darykite 1 savaitės pertrauką.
  • Pasigaminkite dieninį serumą brandžiai odai, nuo raukšlių: 10 ml (2 arb.š) juodojo kumino aliejaus praturtinkite 4 lašais miros eterinio aliejaus. Šį serumą naudokite 30 dienų, bent du kartus metuose – jūsų oda jums „padėkos”, atgaus elastingumą, stangrumą ir skaitumą.
  • Priešgrybelinio masažinio aliejaus receptas: sumaišykite 2 lašus miros eterinio aliejaus su 5 lašai arbatmedžio eterinio aliejaus, 3 lašai citrinžolės eterinio aliejaus ir šaukštu (15 ml) vynuogių sėklų aliejaus. Įmasažuokite pažeistą vietą mišiniu. Veiksmą kartokite kasdien, kol pastebėsite pagerėjimą.

Įspėjimai

Nenaudokite jeigu esate nėščia ar maitinate kūdikį krūtimi. Gali pakenkti vaisiui dėl eterinio aliejaus sudėtyje esančių beta-elemeno and furanodieno cheminių molekulių. Nenaudokite jei turite padidėjusią skydliaukės funkciją.

Jums taip pat gali patikti:

Levandinų eterinis aliejus, 15 ml

6,40 
Įvertinimas: 0 iš 5

Miros eterinis aliejus, 5 ml

12,20 
Įvertinimas: 0 iš 5

Pelargonijų eterinis aliejus, 5 ml

8,90 
Įvertinimas: 0 iš 5

Eukaliptų eterinis aliejus, 15 ml

4,20 
Įvertinimas: 0 iš 5