Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus, 5 ml

9,00 

Frankincenso (Boswellia carterii) eterinis aliejus gali būti naudojamas įvairiai, jis puikiai tiks meditacijoms ar sakralinėms apeigoms, kosmetikai praturtinti ar garinti sveikatinimo tikslais.

Turime

Aprašymas

Bosvelijų medžiai kildinami iš Viduriniųjų Rytų ir Raudonosios jūros regiono. Bosvelijų medžiai gamina pieno baltumo sakus, kurie vėliau sukietėja ir yra naudojami kaip natūralūs smilkalai. Jau prieš tūkstančius metų iš Omano, pirkliai tiekdavo Frankincenso smilkalus į Viduržemio jūros regioną, Kiniją, Indiją. Iš Frankincenso sakų yra distiliuojamas eterinis aliejus. Šis pavadinimas kilo iš prancūziško „FRANC ENCENS”, reiškiančio „prabangūs smilkalai”. Visais laikais tai buvo labiausiai geidžiami natūralūs smilkalai iš visų kitų smilkalų rūšių. Jų stiprų kvapą galima apibūdinti, kaip medingą, žemišką ir aštrų, turintį vaisių niuansų. Kai kuriems Frankincenso kvapas yra panašus į saldymedžio kvapą. Frankincenso naudojimo istorija turi gilias šaknis ir yra glaudžiai susijusi su smilkalų naudojimu šventose vietose ir religiniais ritualais. Frankincensas vertinamas dėl stipraus ir paveikaus aromato ir baltų dūmų, kuriuos skleidžia smilkdamas.

Organiškas frankincenso eterinis aliejus buvo naudojamas kvepalams, kosmetikai. Iš jo buvo gaminami akių kontūro pieštukai, kremai, taip pat naudota ir Egipte, atliekant mumifikacijos procedūras. Šiandien smilkalai ir eterinis aliejus vis dar naudojami daugelyje kultūrų ritualinių apeigų metu, būtent Somalio, Etiopijos, Arabijos ir Indijos kultūrose. Manoma, kad Frankincenso eterinio aliejaus kvapas suteiks gerą sveikatą, išvalys namus ir drabužius. Ajurvedos medicinoje smilkalai vadinami „dhoop“ ir yra naudojami žaizdoms gydyti, artritui malšinti, moterų hormonų pusiausvyrai palaikyti, o taip pat orui gryninti.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas lot. Boswellia carterii
Dominuojančios augalo molekulės alfa-pinenas, alfa-tujenas, limonenas, sabinenas, p-cymenas, beta-myrcenas, beta-caryofillenas, caryophylleno epoxidas
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Limonenas
Išgavimo būdas Distiliacijos būdu iš augalo dervos
Parfumerinė nata Viršutinė/vidurinė
Kvapas Šiltas, saldus, balzamiškas, žemės, gaivus, charakteringas, turtingas
Spalva Skaidri, gelsva
Sinergiškai maišosi su Bergamočių, kvapiųjų šalavijų, pelargonijų, greipfrutų, jazminų, levandų, citrinų, rožių, arbatmedžio eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Graikija

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Frankicenso eterinio aliejaus sudedamosios cheminės molekulės pasižymi antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis. Manoma, kad limonenas sumažina nerimo jausmą ir stimuliuoja imuninę sistemą. Yra žinoma, kad pinenas stiprina ir pagyvina kvėpavimo sistemą, remiantis empiriniais įrodymais, jis turi diuretinių savybių. Borneolis prisideda prie šio aliejaus tonizuojančių, anestetinių, raminamųjų ir antispazminių savybių. Farnesolis yra komponentas, leidžiantis šiam aliejui sumažinti naudojančiojo senėjimo požymius, išlyginant raukšles ir padidinant odos elastingumą. Vietiškai ir kosmetiniu būdu sutraukiančios ir citofilaksinės savybės padeda Frankincenso eteriniam aliejui sumažinti raukšlių atsiradimą ir odos trūkumus, pvz., atsiradusias pigmentines dėmes, stimuliuoja naujų odos ląstelių augimą. Naudojamas Frankincenso eterinis aliejus skatina greitesnį žaizdų gijimą. Aromaterapijoje naudojamas Frankincenso eterinis aliejus veikia kaip atsikosėjimą skatinanti ir lengvinanti kvėpavimą priemonė. Saldus medienos kvapas veikia raminančiai ir pagerina nuotaiką, mažindamas streso ir nerimo jausmus, tuo pačiu gerindamas koncentraciją ir atmintį. Manoma, kad šis Frankincenso eterinis aliejus galimai ramina sudirgusią odą, mažina paraudimus, patinimus ir niežėjimo pojūčius, taip pat padeda dezinfekuoti ir sutraukti poras, taip skatina greitą pjūvių, žaizdų ir randų gijimą.

Frankincenso (Boswelia carterii) eterinio aliejaus panaudojimo būdai:

  • Kosmetikai suteikia sutraukiančių savybių ir apsauginių savybių dėl odos ląsteles senėjimo.
  • Pasigaminkite prabangų veido serumą brandžiai odai, atsirandančiom raukšlėm mažinti: Į bazinį simondsijų (jojoba) aliejų 15 ml įmaišykite 3 lašus Frankincenso eterinio aliejaus; 2 lašus Morkų sėklų eterinio aliejaus; 2 lašus Cistų eterinio aliejaus; 2 lašus Pelargonijų eterinio aliejaus. Šiuo serumu kas vakarą palepinkite veido odą. Naudokite serumą tris savaites, ir darykite 1 savaitės pertrauką.
  • Brandžiai, vystančiai odai – praturtinkite natūralų bekvapį kremą ar kūno losjoną keletu lašų Cistų eterinio aliejaus ir Frankicenso eteriniu aliejumi. Rekomenduojama naudoti ne daugiau kaip 3% eterinių aliejų į mišinyje su kremu. Proporcija atrodytų taip – 30 ml bazinio kremo ar losjono reikės 1 ml (arba ~ 20 lašų) eterinių aliejų mišinio.
  • Pasigaminkite dieninį serumą brandžiai odai, nuo raukšlių ir pigmentinių dėmių: 10 ml (2 arb.š) migdolų aliejaus praturtinkite 4 lašais frankincenso eterinio aliejaus. Šį serumą naudokite du kart metuose, bent po 30 dienų ir jūsų oda atgaus elastingumą, stangrumą ir skaitumą.
  • Mišinys garinimui – valantis orą – 5 lašai frankincenso eterinio aliejaus, 2 lašai pipirmėčių eterinio aliejaus, 2 lašai pušų eterinio aliejaus. Pasidarykite mišinį. Į garintuvą įlašinkite kelis lašus mišinio. (Garinkite, kai patalpoje nėra kūdikių).
  • Mišinys garinimui – sukuriantis atpalaiduojančią aurą – 5 lašai frankincenso eterinio aliejaus, 5 lašai citrinų eterinio aliejaus, 5 lašai levandų eterinio aliejaus. Pasidarykite mišinį. Į garintuvą įlašinkite kelis lašus mišinio ir garinkite.

Įspėjimai

Nenaudokite pasibaigusio galiojimo ar oksiduoto eterinio aliejaus. Oksiduotas eterinis aliejus gali dirginti odą.

Jums taip pat gali patikti:

Itališkųjų bergamočių eterinis aliejus, 15 ml

11,50 
Įvertinimas: 0 iš 5

Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus, 5 ml

9,00 
Įvertinimas: 0 iš 5

Romaninių ramunėlių eterinis aliejus, 5 ml

32,40 
Įvertinimas: 0 iš 5

Cistų eterinis aliejus, 5 ml

18,60 
Įvertinimas: 0 iš 5