Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Levandinų eterinis aliejus, 15 ml

6,40 

Užuoskite Levandinų (Lavandula x intermedia ) eterinio aliejaus švarų, aštrų ir gaivų kvapą. Tai vienas praktiškiausių eterinių aliejų jūsų namų švarai.

Turime

Aprašymas

Levandinas pirmą kartą buvo atrastas, kai žmonės nurinkinėjo laukinių levandų (Lavandula angustifolia) derlių ir toje vietoje pastebėjo didesnius, vienmečius augalus. Jie tapo žinomi kaip „kryžminės levandos”. Tai buvo natūralios levandų ir varpinės levandos (Lavandula latifolia) hibridizacijos metu atsiradę levandinai. Natūrali hibridizacija dažniausiai įvyksta dėl bičių pernešamų žiedadulkių. Būdamas hibridas, levandinas yra sterilus (sėklos nesudygsta), todėl jo dauginimas galimas tik auginių ėmimo būdu.

Levandinų eterinis aliejus turi skiriamuosius privalumus ir turtingas savybes. Jis turi ryškų ir intensyvų kvapą, su kvapnia žiedų nata. Levandinų eterinio aliejaus kvapas yra žolinis ir kampariškas, bet vis dar turi lengvai juntamą saldų levandos žiedų kvapo prisilietimą. Priskiriamas prie viršutinės natos, levandinų kvapas pajuntamas akimirksniu. Aromaterapijos žinovai pažymi, kad pats kvapas yra dviejų levandų veislių hibridizacijos rezultatas – aptinkamas kažkur tarp dviejų aromatų. Kai kurie teigia, kad Levandinų eterinio aliejaus kvapas yra mažiau sudėtingas ir daugiau „vyriškas” nei tikrųjų levandų eterinio aliejaus kvapas. Apskritai, kaip ir daugumos viršutinių natų eterinių aliejų, levandinų eterinio aliejaus kvapą galima apibūdinti kaip švarų, aštrų ir gaivų.

Dėl savo aromatinių savybių ir aštraus kvapo levandinų eterinis aliejus plačiai naudojamas daugelio kūno priežiūros produktų ir kosmetikos gamyboje, įskaitant muilą, dušo gelius, šampūnus ir kūno losjonus, taip pat skalbinių ploviklius, indų muilą ir valiklius. Šis eterinis aliejus yra puikus pasirinkimas visiems natūraliems, veganiškiems ir ekologiškiems namų apyvokos produktams.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas Lavandula x intermedia
Dominuojančios augalo molekulės Linalolis, linalilo acetatas, kamparas, 1,8-cineolis, borneolis, trans-β-okimenas, β-kariofilenas, terpinene-4-olis, lavandulilacetatas, limonenas, cis-β-okimenas, α-terpineolis ir kiti
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Limonenas, linalolis
Išgavimo būdas Distiliacijos būdu iš augalo žiedo
Parfumerinė nata Vidurinė
Kvapas Gaivus, saldus ir gėliškas, lengva apsigauti manant, kad tai levandų eterinis aliejus.
Spalva Skaidri
Sinergiškai maišosi su Apelsinų, citrinų, ramunėlių, kvapiųjų šalavijų, pelargonijų, rozmarinų eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Graikija

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Levandinų eterinis aliejus pasižymi raminančiu, antispazminiu, atpalaiduojamu, nuskausminamu poveikiu. Jis yra vienas geriausių priešuždegiminių eterinių aliejų. Turi regeneruojančių savybių.

Veido kremui – įlašinkite lašą ar du į bekvapį veido kremą.

Dėl peršalimo ar gripo – išgarinkite porą lašų kambaryje. Pabandykite pridėti mūsų citrinų eterinio aliejaus, kuris taip pat dažnai naudojamas kovai su infekcijomis.

Raumenų skausmams – praskiesti augaliniame aliejuje ir masažuoti pažeistas vietas. Stipresniam poveikiui derinti su rozmarinų eteriniu aliejumi.

Įspėjimai

Tisserand ir Young nurodo, kad eterinis lavandinų aliejus gali slopinti kraujo krešėjimą.

Jums taip pat gali patikti:

Raudonėlių eterinis aliejus, 15 ml

10,30 
Įvertinimas: 0 iš 5

Kėnių eterinis aliejus, 15 ml

9,40 
Įvertinimas: 0 iš 5

Itališkųjų bergamočių eterinis aliejus, 15 ml

11,50 
Įvertinimas: 0 iš 5