Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Pelargonijų eterinis aliejus, 5 ml

8,90 

Pelargonijų (Pelargonium graveolens) eterinis aliejus – labai universalus eterinis aliejus. Pakylėjantis, stimuliuojantis, balansuojantis ir yra ypatingai malonaus kvapo, primenančio rožės kvapą.

Turime

Aprašymas

Jau senovės egiptiečiai Pelargonijų eterinį aliejų naudojo įvairiais terapiniais tikslais. Jis buvo naudojamas veido odos skaistinimui, raukšlių lyginimui, spinduoliuojančiam odos efektui suteikti. Taip pat Pelargonijų eterinis aliejus naudotas hormonų subalansavimui, nerimo ir nuovargio slopinimui ir nuotaikos gerinimui. XVII amžiaus pabaigoje Pelargonium graveolens botaninis augalas atgabenamas į Europą. Pradžioje, jo švieži lapai buvo naudojami plaštakų plovimo vonelėse, prieš valgant. Taip pat tradiciškai Pelargonijų eterinis aliejus buvo naudojamas kaip vabzdžių repelentas, bei kaip skoninis priedas į maisto patiekalus, gaiviuosius ir alkoholinius gėrimus. Senovės civilizacijos naudojo pelargoniją kaulų lūžiams ir žaizdoms gydyti. Nors šiuolaikinė medicina nuo tų laikų jau nuėjo ilgą kelią ir šie konkretūs naudojimo būdai nėra rekomenduojami, vis tik pelargonijos nauda ir daugybė jos panaudojimo būdų namuose išlieka.

Nors šis daugiametis krūmas yra kildinamas iš Pietų Afrikos, dabar Pelargonijos auginamos visame pasaulyje. Saldžiai kvepiančio eterinio aliejaus išgavimui yra auginama Pelargonium graveolens botaninė rūšis. Priklausomai nuo šalies, kurioje užaugintas augalas ir pagamintas kontretus pelargonijų eterinis aliejus, jis gali būti skirtingo chemotipo. Organiškas pelargonijų eterinis aliejus yra labai naudingas sveikatai ir yra mėgstamas aromaterapeutų ir parfumerių. Anksčiau jis buvo naudojamas dizenterijai, viduriavimui, gausioms mėnesinėms, hemorojui ir uždegimams gydyti.

Aromaterapijos enciklopedijoje rašoma, kad Amerikos indėnai pelargonijų šaknis sumaldavo į miltelius, iš jų ruošdavo arbatą ir gydydavo aukščiau išvardintas būkles; pagamindavo košelę ir gydydavo artritą ir hemorojų. Moterys dar gėrė šaknų arbatą, siekdamos išvengti nėštumo.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas lot. Pelargonium x asperum, Pelargonium graveolens
Dominuojančios augalo molekulės Citronelolis, geraniolis, linalolis, geranilo formiatas, izomentonas
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Linalolis
Išgavimo būdas Distiliacijos būdu iš augalo stiebų ir lapų
Parfumerinė nata Vidurinė
Kvapas Žolinis, gaivus žalių lapų, rožinis ir citrusinių vaisių.
Spalva Geltona
Sinergiškai maišosi su Baziliko, bergamočių, greipfrutų, nerolio, apelsinų, morkų sėklų, jazminų, levandų, laimo, kedrų, kvapiųjų šalavijų, rozmarinų eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Graikija

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Pelargonijų (Pelargonium graveolens) eterinio aliejaus panaudojimas labai platus. Jis turi priešuždegiminių, antiseptinių savybių, gerai veikia kraujotaką, todėl puikiai papildys masažinio aliejaus kompoziciją, norint pagerinti tokias būkles kaip celiulitas, menstruacijų skausmai, raumenų skausmai, vidurių užkietėjimas.

Kaip naudoti pelargonijų eterinį aliejų:

  • Įlašinkite kelis lašus pelargonijų eterinio aliejaus į bazinį kremą ir naudokite visiems odos tipams ir sprendžiant įvairias odos problemas nuo aknės iki raukšlių.
  • Gali pagelbėti esant užkrečiamoms karpoms. Du kartus dienoje lašinkite po vieną lašą reikiamoje vietoje, kol išnyks.
  • Kelionių metu gali padėti esant blogam virškinimui, apsinuodijus, nuo viduriavimo.

Įspėjimai

Šis eterinis aliejus yra estrogeniškas, todėl kai kurie šaltiniai nerekomenduoja jo naudoti nėštumo metu. Mišiniuose ant odos galima naudoti iki 17,5% eterinio aliejaus. Gali sukelti odos jautrumą, todėl visuomet pirma ištestuokite kosmetinį mišinį su pelargonijų eteriniu aliejumi, ant nedidelio odos plotelio.

Jums taip pat gali patikti:

Miros eterinis aliejus, 5 ml

12,20 
Įvertinimas: 0 iš 5

Raudonėlių eterinis aliejus, 15 ml

10,30 
Įvertinimas: 0 iš 5

Itališkųjų bergamočių eterinis aliejus, 15 ml

11,50 
Įvertinimas: 0 iš 5

Rozmarinų eterinis aliejus, 15 ml

8,20 
Įvertinimas: 0 iš 5