Nemokamas pristatymas perkant už 50 €

Citrinų eterinis aliejus, 15 ml

3,43 

Ryškaus, gaivaus ir tyro kvapo citrinų (citrus limon) eterinis aliejus pakels jums nuotaiką ir atgaivins pavargusį protą. Įkvėpkite saulės jėgos garindami citrinų eterinį aliejų.

Turime

Aprašymas

Citrina – nuo seniausių laikų vartojamas vaisius. Pirmuosius citrinmedžių buvimo požymius paleontologai aptinka Pietų Azijoje, Indijoje netoli Himalajų.

Citrinmedžiai augo derlingose Tigro ir Eufrato lygumose, citrinas naudojo senovės Egipte, mumijom balzamuoti. Aleksandras Makedonietis atgabeno citrinas į Senovės Graikiją, o romėnai išplatino citrinas beveik po visą Europą. Šiandien citrinos labai plačiai naudojamos maistui, jos yra grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Citrinose gausu vitamino C, kalio, natrio, fosforo, magnio, geležies, kalcio ir kitų mikroelementų. Citrinos žievelėje yra eterinio aliejaus. Seniai žinomas dėl savo ryškaus ir gaiviai citriško kvapo, organiškas citrinų eterinis aliejus puikiai tinka naudoti aromaterapinias tikslais.

Specifikacija

Botaninis pavadinimas lot. Citrus limon
Dominuojančios augalo molekulės Limonenas, beta-pinenas, gama-terpinenas
Galimi alergenai (pagal (EB) Nr.1223/2009) Limonenas
Išgavimo būdas Šalto spaudimo būdu iš vaisiaus žievelės
Parfumerinė nata Viršutinė
Kvapas Gaivus, saldus, vaisinis, šiek tiek kartus
Spalva Geltona
Sinergiškai maišosi su Kitais citrusiniais aliejais, juodųjų pipirų, kardamono, eukaliptų, frankincenso, pelargonijų, levandų,  nerolio, pačiulių, rozmarinų, santalų eteriniais aliejais.
Kilmės šalis Graikija

Sertifikatai

GCMS sertifikatas

MSDS sertifikatas

TDS sertifikatas

Ekologiško eterinio aliejaus sertifikatas

Panaudojimo būdai

Įkvėpimas/garinimas:

  • Esant niūriems orams garinamas citrinų eterinis aliejus pakels jūsų dvasią;
  • Atskirai arba su rozmarinų eteriniu aliejumi padės susitelkti dirbant, studijuojant, priimant sprendimą, kad būtume budrūs.

Įspėjimai

Citrinų eterinis aliejus yra fototoksiškas. Tisserand ir Young’o rekomenduojama maksimali koncentracija naudojant ant odos – 2%. Jei ant odos tepamas produktas su didesne nei 2% citrinų eterinio aliejaus koncentracija, 12 valandų reikia vengti saulės spindulių.

Citrinų eterinis aliejus lengvai oksiduojasi, todėl rekomenduojama buteliuką laikyti šaldytuve. Nenaudokite seno, oksiduoto aliejaus, kad išvengtumėte odos sudirginimo.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Citrinų eterinis aliejus, 15 ml”

Jums taip pat gali patikti:

Kvapiųjų šalavijų eterinis aliejus, 5 ml

7,80 
Įvertinimas: 0 iš 5

Kvapiųjų mairūnų eterinis aliejus, 15 ml

12,40 
Įvertinimas: 0 iš 5
Išpardavimas

Apelsinų eterinis aliejus, 15 ml

3,43 
Įvertinimas: 0 iš 5

Laurų eterinis aliejus, 15 ml

11,00 
Įvertinimas: 0 iš 5